You are currently viewing STOPP! MIN KROPP! – 20-26 SEPTEMBER

STOPP! MIN KROPP! – 20-26 SEPTEMBER

STOPP! MIN KROPP! – 20-26 SEPTEMBER

Stopp! Min kropp! är ett verktyg för barn och vuxna att prata om kroppen, gränser och sexuella övergrepp, både i verkliga livet och på nätet. Det är en del av Rädda Barnens arbete för barn utsatta för våld och övergrepp – i förebyggande syfte men även hur man kan agera när något har hänt.

Under en vecka i september (20-26 september) lyfter Rädda Barnen frågan om samtycke, känslor och gränser lite extra på olika sätt genom kreativa aktiviteter och konkreta verktyg till både barn och vuxna. Olika teman kommer lyftas varje dag, och alla som vill kan engagera sig, lokalt och digitalt. Vi på FOREX vill gärna hjälpa till att sprida det här viktiga initiativet.

Visste du att

  • 1 av 5 barn har utsatts för sexuella övergrepp och sexuell exploatering. Det händer i hemmet, på skolan, på fritiden och på nätet. Därför behöver vi prata med barn om kroppen, känslor och gränser och vad som är okej och inte.
  • Barn efterfrågar modiga vuxna, och genom kreativa aktiviteter och viktiga samtal gör vi svåra ämnen lättare att prata om.
  • En barndom fri från våld och övergrepp är en rättighet, men inte alltid en självklarhet. Därför sprider Rädda Barnen kunskap så att vuxna lättare kan prata med barn om temat och upptäcka barn som far illa.

Lämna ett svar